Учениците от областта ще приключат първия учебен срок присъствено с изключение на карантинираните ученици. Това стана ясно след проведеният Областен съвет по здравеопазване.

Директорът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева докладва, че област Бургас е първа по карантинирани ученици в страната.

Негативната статистика показва още, че към днешна дата общият брой заболели педагогически специалисти в област Бургас е 389 (9% от учителите), като само в община Бургас са 279 (11% от общия брой учители в общината). Карантинираните паралелки за областта са 152.

Най-много карантинирани паралелки има в община Бургас – 128, следва община Айтос – 7 паралелки, община Карнобат и община Царево – по 4 паралелки, община Несебър – 3, община Сунгурларе – 2 паралелки.

Всички останали общини имат обявени по една карантинирана паралелка с изключение на общините Камено и Малко Търново, където нямат карантинирани паралелки с ученици.

6148 е броят на учениците от област Бургас, които се обучават неприсъствено в електронна среда. Според инж. Илиева има завишаване на карантинираните паралелки в училищата с гимназиален курс.

В община Бургас най-много карантинирани паралелки има в Природоматематическа гимназия, Гимназия за изучаване на немски език, Професионална гимназия по туризъм, Гимназия за изучаване на романски езици и в Търговска гимназия.

Предвид факта, че предстои в най-кратки срокове да бъде създадена нова методика, нови критерии и алгоритми за управление на Ковид-кризата, за сега няма да се преминава към електронна среда на обучение.

1 КОМЕНТАР

  1. Как ще оставите децата да се изпоназаразят? В класа на детето ми има 2 болни от ковид ,в съседният клас 1 и в другият 1 ,никой не е под карантина ,за което хем се радвам ,но и хем се притеснявам!Общо в паралелката има 4-ма болни от ковид?А в училището са сигурно поне 10.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви