Жребият се отлага
Жребият се отлага

Жребият за основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия, беше отложен с повече от час. Това се прави в очакване на решението на правителството на страната по казуса с Новак Джокович.

„Имахме закъснение“, потвърди говорител на Tennis Australia пред АФП, след като жребият за първия турнир от Големия шлем за годината, първоначално насрочен за 15:00 (04:00 GMT) в Мелбърн Парк, не се проведе. По-късно организаторите казаха, че ще започне в 16:15 ч., без да се дават повече подробности за отлагането.

Световният номер 1 Новак Джокович се стреми към 10-та титла в Мелбърн Парк и рекордна 21-ва от Големия шлем. Но все още не е ясно дали ще участва на турнира, или ще бъде депортиран, предаде БГНЕС. Сърбинът, който е водач в схемата, има неразбирателства с властите. Визата му беше анулирана, а той настанен в център за бежанци.

В понеделник Джокович спечели съдебно дело срещу властите, вследствие на което бе освободен от мигрантския лагер и започна тренировки. В момента се очаква решение на министъра по имиграционните въпроси, който може да реши Джокович да бъде депортиран. Според последни информации днешната тренировка на сърбина е била прекъсната половин час след началото й.

Малко по-късно световният номер 1 в тениса Новак Джокович бе изтеглен да играе в първия кръг на Australian Open въпреки несигурността около визата му за пребиваване в страната. Жребият бе отложен с час и 15 минути в очакване на официално решение от властите.

Докато течеше жребият, премиерът на страната Скот Морисън даваше пресконференция за санитарните мерки. „Правителството все още не е взело решение за анулиране на визата на тенис суперзвездата Новак Джокович“, съобщи Морисън.

Предишното изявление на министъра на имиграцията Алекс Хоук, който съобщи, че обмисля дали да отмени визата, „не се е променило“, допълни Морисън.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви