Онлайн обучение
Онлайн обучение

Учениците в Бургас да преминат отново на онлайн обучение още от петък, предлага кризисният щаб в града, каза Директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров. Очаква се мярката да бъде потвърдена днес. Също до края на деня ще стане ясно дали тя ще е валидна за цялата Бургаска област, каквото е предложението на щаба.

Бургаска област е на първо място в страната по карантинирани ученици, а освен това и бариерата от 1000 заразени на 100 000 души е премината. Според д-р Паздеров кривата на заболяването е направо вертикална.

„В началото на седмицата сме имали 22 паралелки под карантина в община Бургас. Днес 105 паралелки са под карантина. Имаме 206 болни учители и под карантина. Толкова бързо да се разболеят, толкова много болни учители сме нямали. Кривата на заболеваемост е вертикална, тя не е стръмна, тя е вертикална.

Имаме към момента свободни 25% от леглата, които сме разкрили. Ние имаме 428 разкрити легла, а свободните са около 100 и решението на Общинския кризисен щаб е да се издаде заповед, издал съм и съм я изпратил вече за съгласуване със главния държавен здравен инспектор, заповед за преустановяване на плановия прием и плановата оперативна дейност на лечебните заведения за болнична помощ“, каза д-р Георги Паздеров.

Математическата гимназия в Бургас е едно от училищата в региона с най-голям брой карантинирани ученици.

От тази сутрин под карантина са 18 паралелки или над 500 деца. Ситуацията е много динамична, много бързо се променя. Ежедневно получаваме сигнали от родители за деца с положителни тестове, обясни пред БНТ Красимира Димитрова, зам.-директор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас.

Не изпитваме затруднения с тестовете за ученици, допълни Дора Какълева, медицинска сестра в училището.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви