Тошко Йорданов: Председателят на НС показа как работи ваксината
Тошко Йорданов: Председателят на НС показа как работи ваксината

В антиваксърска пропаганда превърна заразяването с COVID-19 на председателя на парламента Никола Минчев коалиционният партньор Тошко Йорданов. В момента той е лидер на ПГ на партията и зам.-председател на „Има такъв народ“.

„Два пъти ваксинираният председател на НС нагледно доказа как работят ваксините и „зеленият сертификат“. Добре че са те, иначе как щях да бъда карантиниран при положение, че съм здрав?!“. Това написа в профила си в Туитър Тошко Йорданов.

Самият той също взе участие в заседанието на КСНС при президента за интеграцията на Северна Македония.

Именно след 6-часовото заседание парламентарният шеф съобщи, че се е почувствал зле. И тестът му за коронавирус се е оказал положителен.

Последва карантина за други от участвалите в заседанието, като президентът и екипът му, които се самоизолираха, премиерът и началникът на кабинета му Лена Бориславова, министърът на отбраната Стефан Янев, вътрешният министър Бойко Рашков, лидерите на ПГ, които присъстваха.

От тях само Кристиан Вигенин бе уведомен от РЗИ, че не подлежи на карантина, тъй като е изкарал болестта преди по-малко от 3 месеца. А лидерът на ПГ на ДБ Христо Иванов оповести, че ще чака официално да го постави под карантина РЗИ и дотогава няма да се самоизолира. Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов също чакаше разпореждане от здравните инспектори, като призна, че ще спази правилата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви