Сербезова: Страхът раздели хората
Сербезова: Страхът раздели хората

Нямаше ясна комуникационна стратегия от началото на пандемията, а страхът раздели хората. Това заяви министърът на здравеопазването Асена Сербезова по време на среща с част от протестиращите срещу зеления сертификат.

Този следобед шествието достигна и до здравното министерство. Представители на протестиращите бяха допуснати в сградата на Министерството за среща с ресорния министър.

„Против задължителната ваксинация съм, против съм и този сертификат да се нарича сертификат за ваксинация, тъй като той предоставя три възможности за избор“, подчерта министър Сербезова.

По думите й е опасно да се мисли, че ваксината предпазва на сто процента и заради това да не се спазват противопидемичните мерки.

„Нямаме зависимости“, подчерта тя в отговор на въпрос от протестиращите дали има зависимости от лобита – политически, фармацевтични или чужди правителства. „Докато съм министър, няма да допусна зависимости на министерството““ добави още министър Сербезова, цитирана от БТА.

В отговор на въпрос кога ще свърши пандемията, министър Сербезова цитира експертни мнения, според които това ще бъде последната вълна.

Цончо Ганев от партия „Възраждане“ призова министър Сербезова да създаде работна група от различни експерти, която да излезе със становище къде и как помага зеленият сертификат на обществото ни. По думите му в момента няма диалог, а по медиите математици обясняват медицински проблеми.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви