Онлайн обучение
Онлайн обучение

Очаква се от началото на следващата седмица всички ученици в областта да преминат в онлайн форма на обучение. Това съобщи Директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров. Предложението е на Регионалния кризисен щаб.

От 22 паралелки под карантина в началото на седмицата, днес те вече са 105. Бургас е на първо място по карантирани ученици – 2,77%. 206 учители са болни или под карантина. Според официалната статистика на Министерството на здравеопазването към днешна дата са ваксинирани 8,8% от гимназистите в страната, други 8,67% от учениците от V до XII клас са преболедували COVID-19 през последната половин година.

РЗИ Бургас е направила предложение на МОН да се преустановят присъствените занятия в община Бургас от края на тази седмица или от началото на следващата. „Тази мярка ще се приложи и в цялата област“, коментира д-р Паздеров.

От 13 януари започват масирани проверки за противоепидемични мерки

Ще се проверяват зелени сертификати. Полицията ще проверява и дали предоставения сертификат отговаря на данните в личните ни документи. Ще се следи и за спазване на всички мерки – дистанция, дезинфекция, носене на маски.

Както вече стана ясно, в Бургас спират плановите операции до месец март. В Ковид отделението в Бургас могат да бъдат разкрити 480 легла.  За интензивно лечение са 428.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви