Костадинов се съмнява в сертификата на Минчев
Костадинов се съмнява в сертификата на Минчев

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се усъмни в PCR теста на шефа на НС Никола Минчев. Минчев се оказа с положителен тест за COVID, за който стана ясно след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов публикува резултата от лабораторния си тест за коронавирус на страницата си във Фейсбук. Той обаче изрази съмнения по отношение на този, направен на председателя на Народното събрания – Никола Минчев.

„Никъде не се вижда името на човека, комуто е правен този тест“, пише Костадинов в поста си.

„В горния ляв ъгъл е поместен час. Ако това е часът на направата на теста, а не час на отпечатване, то той показва 9:57. Това значи, че Минчев го е направил сутринта на 10 януари, разбрал е, че е болен (ако приемем, че показаният тест е негов), и след това е отишъл на КСНС, знаейки какво ще последва.

Ако това не е часът на теста, а някакъв друг час, остава отворен въпроса кога точно е направен този тест? При условие, че КСНС приключи малко преди 20 ч., а първата новина за това, че Минчев има ковид, е в 20.23 (във вести.бг), тестът би трябвало да е направен за около 23 минути в извънработно време. Не че е невъзможно на теория, но на практика е много трудно осъществимо.

За мен въпросите след показаният от Минчев тест станаха още повече. За сравнение показвам моя тест от вчера, за да стане ясно как изглежда един истински лабораторен документ. Когато моят домашен арест, наречен карантина, свърши, ще му задам тези въпроси лично и публично. Надявам се тогава да изясним всички неясноти.

А иначе да е жив и здрав човекът, както и близките му. В понеделник му нямаше нищо, сигурен съм, че и сега е така“, споделя още лидерът на „Възраждане“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви