Британски енергитици се извиниха за наглост
Британски енергитици се извиниха за наглост

Една от най-големите британски енергийни компании бе принудена да се извини след гневната реакция на хората на фона на покачващите се цени на електричеството и газта. Реакцията е заради отправен „съвет“ в неин блог към клиентите. Той гласи: да започнат „да скачат, да си гушкат домашните любимци и да ядат овесени ядки, за да се стоплят“. Това предаде БНР.

„Ово Енерджи“ се извини официално на своите британски клиенти. И информира, че блогът е премахнат, за да бъде коригиран. Както и допълнен с информация, от която хората наистина ще имат полза.

„Съветите“ във въпросния блог са били изпратени на един от клоновете на компанията. Сред тях са още – хората да се обличат по-добре, да правят упражнения под формата на почистване на къщите си и да се състезават с децата си по въртене на обръчи.

Това става на фона на голямо обществено недоволство от покачването на цените на тока и газта и изобщо на цената на живота.

„Засрамени сме и искрено се извиняваме. Напълно разбираме колко трудна ще бъде ситуацията за много от нашите клиенти тази година“, гласи съобщението на „Ово Енерджи“.

„Да кажеш на някой да си облече пуловер, вместо да пусне парното, ако не може да си го позволи, е абсолютна обида“, коментира председателят на парламентарната комисия за бизнес Дарън Джоунс.

Премиерът и правителството са под силен натиск да се намесят срещу увеличаването на цените на тока и газта.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви