Премиерът
Премиерът

Министър-председателят Кирил Петков и началникът на политическия му кабинет Лена Бориславова са под карантина, потвърдиха за БТА от пресслужбата на Министерския съвет.

Във връзка с провелото на вчерашната среща на Консултативния съвет за националната сигурност и положителната проверка за Covid- 19 на един от членовете, прессекретариатът на държавната глава информира:

Президентът Румен Радев и представителите на екипа, участвали в заседанието, са се самоизолирали. Всички са в добро здраве. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция.

Мярката се налага след като председателят на парламента Никола Минчев даде положителна проба за COVID-19 след провелия се вчера Консултативен съвет за национална сигурност при държавния глава.

„Каквито са правилата за всички останали, такива ще бъдат и за тях и те ще ги спазят“, посочиха от пресслужбата на правителството.

От там уточниха, че все още не е ясно дали ще отпадне насрочената за 14.00 часа днес среща с работодателски организации в Министерския съвет, тъй като тя може да бъде ръководена от един от вицепремиерите в правителството.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви