Футбол
Източник снимка:unsplash.com

Базови съвети за начинаещи

Светът на футболните залози може да бъде както изключително вълнуващ и вдигащ адреналина, така и доста объркващ и сложен за съвсем начинаещите.

Ако и вие не сте много наясно как се залага на футбол и искате да научите кои са основните правила, предлагаме ви няколко базисни съвета.

5 съвета за начинаещи във футболните залози

Изберете букмейкър, който отговаря на вашите нужди

Даваме този съвет, тъй като всеки букмейкърски уебсайт си има своите особености. Така например има сайтове за залагания като този ето тук , които предлагат много добри бонуси за добре дошли, други предлагат по-голямо разнообразие от футболни мачове, трети – добри коефициенти и т. н., и т. н.

Затова не бързайте, а избирайте внимателно. Разгледайте условията им, потърсете информация за легитимността им и се “разровете” малко в Интернет за реални отзиви на клиенти.

Запознайте се с различните възможности за залози

Сайтове за залагания могат да ви предложат много варианти за залози, но някой от основните, с които можете да започнете са:

 • Краен резултат – При този вариант можете да заложите за победа на домакина, за равен мач или за победа на гостуващия отбор.
 • Под/Над – Това е залог за общия брой пъти, когато дадено събитие (корнери, голове, жълти/червени картони и т. н.) ще се случи по време на мача.
 • Scorecast – Това е залог, при който се съчетава избора на голмайстор и правилния резултат от футболната среща.
 • Хендикап – При този вид залог сайтовете за залагания както и този ето тук, често дават виртуално “предимство” на по-слабия отбор.
 • На полувреме – Тук можете да залагате както на резултата от първото или второто полувреме, така и на отбора домакин, отбора гост или на равен в едно от двете полувремена.
 • Двоен шанс – Този залог ви позволява да залагате на два от трите възможни резултата: победа за домакина, за госта или равен.

Анализирайте отборите и вземете под внимание прогнозите и статистиките на експертите

Не се доверявайте единствено на инстинктите и личните си предпочитания, тъй като те могат да ви подведат.

За да не направите колосални грешки още в началото, съветваме ви да потърсите информация за:

 • Състоянието на отборите поне шест месеца назад във времето
 • Физическото състояние на играчите
 • Резултатите, с които са завършвали отборите като домакини, гости, при първи и втори мач на чужд или собствен терен
 • Прогнозата за времето, когато ще се играе срещата
 • На изкуствена или естествена трева ще се играе и кой от двата отбора на кой от двата вида терен се справя по-добре и т. н., и т. н.

Щом направите личното си проучване, няма да сгрешите и ако прочете анализите и прогнозите на типстърите. Това са експертите в областта на футболните залагания и прогнозите им в повечето случаи са подплатени със задълбочени анализи.

Футбол

Източник снимка:unsplash.com

Определете си бюджет

Една от основните грешки, които голяма част от начинаещите във футболните залози правят е да правят залози над възможностите си. Не правете и вие тази грешка, защото вероятността да изгубите голяма сума пари още при първия залог е доста голям.

Нашият съвет е преди да направите залог в сайтове за залагания като някой от тези ето тук, да определите лимит на сумата, която можете да използвате за залози и в никакъв случай да не се отклонявате от нея.

Не залагайте със сърцето, а с разума си

Това е другата голяма грешка на начинаещите. Голяма част от футболните фенове вярват с цялата си душа и сърце в любимия си отбор и трудно приемат, че въпреки желанията им, отборът им може да изгуби.

Ако не искате да съжалявате, че сте направили грешен залог, съветваме ви да се доверявате на анализите и прогнозите, а не на личните си предпочитания. Само ако потиснете желанието си да залагате на любимия си отбор, защото много ви се иска той да спечели имате наистина реални шансове да се поздравите с печалба в края на мача.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви