Периодът за изолация ще бъде съкратен от 14 на 10 дни и на карантината от 10 на 7 дни. В много държави за хора с бустер даже изобщо няма карантина. Скоро ще ви информираме за националната мярка, съобщи здравният министър прод. Асена Сербезова.

От своя страна държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира, че участниците в заседанието на КСНС вероятно ще влязат в новите по-съкратени срокове за карантина.

В зависимост от това кой какъв имунен статус има – има ли бустер или не, ще бъде поставен под различен срок карантина, каза той.

Днес ще се проведе съвет по имунопрофилактика, а по-късно през деня ще заседава Пандемичния комитет.

След провеждане на заседанието на консултативния съвет при президента в понеделник, председателят на парламента се почувствал зле и след направен тест е установено, че е положителен за COVID-19.

Тази сутрин от правителствената пресслужба съобщиха, че президентът Радев и екипът му се изолират, както и премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова.

В заседанието участваха председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, вицепремиерът Асен Василев, министърът на отбраната Стефан Янев и др.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви