Горанов е разпитан за пачките и кюлчетата
Горанов е разпитан за пачките и кюлчетата

Бившият финансов министър Владислав Горанов е разпитан по-рано днес в Главна дирекция „Национална полиция“. Горанов е призован във връзка със сигнала на Движение „Боец“ за кюлчетата и банкнотите евро. Те бяха заснети на клип в шкафче на бившия премиер Бойко Борисов, предаде БНР.

Направена е връзка между снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, които бяха разпространени през 2020 година, и информация, която беше изнесена от Васил Божков, че години наред е бил изнудван да плати 67 млн. лв. Те били под формата на рекет на Борисов, Горанов и на тогавашния председател на Бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. Още тогава прокуратурата обяви, че е разпитала и тримата, но не станаха ясни детайли около разпита. И по-късно спря разследване по скандала с твърдението, че не е успяла да установи кой е правил кадрите. И дали златото и парите са истински.

Официално изявление от МВР и Владислав Горанов за днешния разпит няма.
На пресконференция в централата на ГЕРБ днес бившият премиер Бойко Борисов, който миналата седмица също бе извикан на разпит, заяви, че няма информация. По думите му с разпитите се цели „отклоняване на вниманието“.

Борисов се яви в МВР на 6 януари 2022 г. Тогава бившият премиер заяви: „Никога не съм притежавал кюлчета. Нито съм купувал, нито съм притежавал каквото и да било. Казах ви“.

Софийската градска прокуратура образува разследване по скандала със снимките с пачките в чекмеджето на Борисов през 2020 г. Но в края на същата година го спря с твърдението, че не е успяла да установи кой е правил кадрите и дали златото и парите са истински.

Към момента не е ясно дали Горанов ще бъде разпитван и по случая с джипа, който той е купил на лизинг, а в последствие се оказа с клонирана кола двойник.

Случаят стана известен през декември миналата година. Тогава Горанов се опита с колата да излезе в Сърбия и бе спрян на границата. Защото се оказа, че колата е обявена за издирване. Тогава Горанов обясни, че е взел колата на лизинг, а от фирмата заявиха, че вероятно става дума за така наречените клонирани автомобили. Според вътрешния министър Бойко Рашков обаче казусът не е толкова елементарен, а отговорите на възникналите въпроси ще станат ясни след края на започналата проверка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви