Зимната пауза бе пълноценно оползотворена от ръководството на ФК „Созопол“. Останалият единствен професионален клуб в Бургаска област освободи четирима, а на овакантените места веднага бяха привлечени нови футболисти.

По взаимно съгласие „Созопол“ се раздели с Атанас Ташолов, Борислав Будинов, Сава Савов и Диян Лефтеров.

Екипа на „небесносините“ през пролетта ще носят 20-годишният Петър Рахнев, който последно пази вратата на прекратилия участие във Втора лига „Нефтохимик“, защитникът Мариян Димитров – 23 г., привлечен от ЦСКА 1948, полузащитникът Венцислав Славов – 22 г. играл за последно в „Янтра“ Габрово, и 22-годишният нападател Димитър Законов.

На първото занятие след паузата старши треньорът Маргарит Димов изведе 18 футболисти. Двама от състава липсваха, като се разбра, че са карантинирани заради COVID-19.

Първата от осемте проверки на небесносините е с „Карнобат“ тази събота, 15-и януари, в Созопол. На 19 януари в Стара Заора е контролата с „Берое“, на 22-и имат гостуване на „Ямбол“, на 26-и домакинство на „Добрич“.

Петата контрола е срещу състава на „Несебър“ на 29-и януари. На 2 февруари „Созопол“ приема „Загорец“, на 5 февруари – бургаския „Черноморец 1919“, а последната осма проверка е срещу „Черно море“ на 9-и февруари във Варна.

Във временното класиране на Втора лига „Созопол“ заема десето място с 26 т.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви