Черноморец баскет
Чурноморец

Днешното дерби от НБЛ между „Черноморец“  и „Левски“ няма да се състои. По искане на домакините от Бургас мачът от 12-ия кръг, който трябваше да бъде телевизионен, се отлага. Причината е повишеният брой заболели баскетболисти, като всички те ден по-рано са дали отрицателен резултат при направения антигенен тест за Ковид 19.

Става въпрос за сезонен грип, за който съобщи след мача с „Шумен“ старши треньорът Васил Евтимов. Както е известно, в предходния кръг Ивайло Тонев и Тихомир Желев играха с температура от 39 градуса. Със здравословни проблеми сега е и Евгени Хаджирусев.

Във временното класиране „Черноморец“ заема второ място с 9 победи, 2 загуби и 20 точки. „Левски“ е четвърти със 7 победи, 4 загуби и актив от 18 точки.

Освен в Бургас, още два мача от 12-и кръг в Националната баскетболна лига бяха отложени. Това са срещите „Черно море Тича“  – „Спартак“ Плевен и „Рилски спортист“ – „Ямбол“. Тимът от Самоков обяви, че причината за отлагането на техния мач са „непредвидени формажорни и здравословни причини“.

По предварителна информация „Черноморец“ – „Левски“ ще се състои на 13 януари. Мачът във Варна е насрочен за 17 февруари, а „Рилски“ приема „Ямбол“ на 9 февруари.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви