Черноморец
Черноморец

Ръководството на „Черноморец“ реагира скоростно след кризисната ситуация, в която изпадна за мача с „Шумен“. В тима се очаква ново попълнение. Както е известно, в състав само от девет души, заради отсъстващи и болни, бургаският тим трудно победи като гост със 77:68.

Отборът ще бъде подсилен от 206-сантиметровото хърватско крило Влатко Гранич. Роденият през 1994 г. баскетболист пристига от Кожув Гевгелия (Северна Македония). В западната ни съседка той има 12 мача, в които записва средно 11 точки и 5 борби. Преди това професионалната му кариера преминава в отбори от Италия, Великобритания, Чехия и Хърватия.

След мача с „Шумен“ старши треньорът Васил Евтимов сподели, че двама от неговите състезатели – Ивайло Тонев и Тихомир Желев са играли с температура от 39 градуса. Повече подробности разкри президентът на „Черноморец“ Васил Стоянов:

„Преди отборът да тръгне за Шумен, всички бяха тествани за COVID-19, каквито са разпоредбите на лигата. Всички резултати са негативни. На следващи ден отново тествахме играчите, които вечерта имаха неразположение – отново всички резултати са негативни.

Благодарен съм на момчетата, че стиснаха зъби и играха в двубоя. Тестовете показват, че не са заразени с COVID-19, просто сезонът е такъв. Момчетата обаче се показаха професионалисти. Надявам се всички да оздравеят бързо, за да са на линия за важния мач с „Левски“ на 8 януари. Защото ако и те отпаднат от състава за събота, ще е много трудно за нас. Разчитаме и на новото момче да се впише бързо в отбора“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви