Чувствам се прекрасно, малко е студено. Поздравявам момчетата, които скочиха и пожелавам всички бургазлии да са здрави, много щастливи и обичани.

Това каза 22-годишният Ангел Стойчев, минути след като спаси Светия кръст от водите на Черно море в Бургас. Смелчагата е бургазлия, студент в НСА.

Той поясни, че за пръв път участва в спасяването на кръста в родния си град. Скачал е преди в Калофер и Средец.

Исках веднъж да участва и тук. Не бих казал, че е по-трудно да се вади кръста в морето. Смелостта я имам, а имах и малко късмет, защото доста от момчетата го пропуснаха. Пожелавам си да съм здрав„, каза още той.

По-рано по бургаските централни улици премина и литийното шествие за Богоявление. Преди това пред храм „Св. Св. Кирил и Методий“ бе проведен ритуал за освещаване на бойните знамена и водосвет за здраве на българското войнство от гарнизон Бургас.

На събитието присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Стойко Танков, бившият областен управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова, зам.-кметовете Красимир Стойчев и Диана Саватева, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, председателят на областната структура на „Изправи се.БГ“ Живко Табаков, общински съветници, представилите на политически сили и общественици.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви