В Областна администрация Бургас проф. Мария Нейкова предаде поста като областен управител на Стойко Танков.

Тя предостави папка с приоритети, ключът на кабинета на областния управител и тефтер, където Танков да записва своите задачи. Новият областен управител бе посрещнат и с аплодисменти от служителите в институцията.

Областна администрация Бургас е работеща и има страхотен екип. Ще продължа да помагам и подкрепям, когато има необходимост от това. Благодаря на всички кметове и общински съвети, че показахме една ефективност в работата си в интерес на гражданите на Бургаска област„, заяви проф. Нейкова.

Танков каза от своя страна, че е привърженик на надграждането в политиката. Той изрази увереност, че е подготвен за длъжността на областен управител и може да се справи с проблемите пред областната администрация.

Ново правителство, сложна коалиция. Нашата задача е да провеждаме политиката на сегашното управление, както и да координираме държавните органи в областта. Партийните пристрастия трябва да останат на входа на Областна управа. Първо сме бургазлии, след това представители на партии. Благодаря на проф. Нейкова за приоритетите, които тя ми предостави. Ще продължа нейната работа„, сподели той.

Танков призна, че работата в четворната коалиция действително е сложна, защото всеки има своите приоритети, но ще търся консенсус с всички.

Не съм привърженик на чистките в администрациите, но където има сигнали, че нещата не вървят, ще бъдат взети съответните мерки. Позитивно настроен съм за работата си местните кметове. Очаквам такъв отговор от тяхна страна към мен„, каза още той.

Новият областен управител заяви, че ако е необходимо, отново ще поиска средства от държавния бюджет за събарянето на незаконните постройки в „Росенец“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви