Арена Бургас
Арена Бургас

Бургас и Варна ще са домакини на двубои от предварителните групи на Европейското първенство за мъже през 2023 година. Договорът с Европейската конфедерация CEV вече е подписан, съобщи президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев.

България ще приеме турнира заедно с Италия, Северна Македония и Украйна. Нашата страна и Италия вече успешно проведоха два големи форума за мъже заедно – Евроволей 2015 и Мондиал 2018 година.

Двубоите у нас ще се играят в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна и в зала „Арена Бургас”, която още не е официално открита и няма насрочена такава дата.

Многофункционалното съоръжение, което трябва да е с капацитет от 7200 седящи места, няма и акт 16.

В „Арена Бургас“ ще се изиграят мачове от предварителната група. А зала „Конгресна“ във Варна ще приеме осминафинали и четвъртфинали. Финалната четворка ще се състои изцяло в Италия.

Засега няма фиксирани от CEV конкретни дати за провеждане на Евроволей 2023, но със сигурност ще бъде спазена традицията шампионатът на Стария континент да се проведе в късното лято – края на август и началото на септември.

През 2021 година България беше домакин и на Европейското първенство за жени. Тогава приехме турнира в Пловдив, като останалите домакини бяха Сърбия, Хърватия и Румъния.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви