5-те тенденции, които със сигурност искаме да заличим от гардероба си през 2022 година. Ето кои са те.

1. Тънките слънчеви очила

Една от най-хитовите тенденции през 2021 бяха тънките слънчеви очила с цветни рамки. Видяхме много голяма част от известните звезди с тях, а те умело ги комбинираха както в ежедневието си, така и на червения килим.

Истината обаче е, че още от момента, в който ги видяхме, знаехме, че ще бъдат суперхит и въпреки това с ясното съзнание, че този модел определено не е за всеки и по-скоро е за никого.

Формата е твърде специфична, изглеждат като нещо, стояло дълго време в задната част на гардероба и случайно открито, за да задоволи желанието да сме нестандартни и уникални. Е, заслужено тази тенденция ще остане в 2021 година и няма да бележи и следващите 365 дни.

2. Шалове „бабушка“

Всички обичаме шалове и сме напълно наясно с всички предимства, които те имат. От една страна можем да ги разглеждаме като абсолютния моден аксесоар, способен да внесе разнообразие във всеки един тоалет.

От друга – това е практичен начин да се стоплим през студените зимни и есенни дни. Когато обаче навлезе тенденцията за носене на шал в стил „бабушка“, нещата като че минаха доста граници.

Особено интересно бе, че най-често носещи тенденцията бяха рапърът ASAP Rocky и модният дизайнер Марк Джейкъбс. През цялата 2021 година двамата се надпреварваха кой ще носи повече шала увит около главата си, а надеждата за 2022 година е, че повече няма да ставаме свидетели на това.

3. Чанти тип „банан“

Да, всеки ден виждаме поне 2-3 дами, които се възползват от чантата тип „банан“. В началото на 2021 тенденцията отбеляза завръщането си както на модния подиум, така и в ежедневието, а много хора бяха шокирани. Причината е, че тази тенденция характеризира един съвсем друг период, да не кажем епоха.

От друга страна разбираме практичната гледна точка – това е миниатюрен вариант на раниците – ръцете са ти свободни, а всичко необходимо е точно пред теб. Разбира се, ако трябва да си намислим новогодишно желание, то е повече да не виждаме тази чанта.

4. Игра с боите по дрехите

Една особено ретро тенденция завладя 2021 година и тя особено добре се помни от поколението на 90-те години, когато всъщност за последно прибрахме многоцветните шарки.

Tie-Dye техниката бе особено харесвана от Джъстин и Хейли Бийбър, които цяла година ни заливаха от личните си профили в Instagram с всякакви дрехи, издържани в стилистиката на тази техника на цветовете.

Тази тенденция е абсолютното доказателство, че в модната индустрия рядко нещо не прави своето завръщане на модния подиум и след това в ежедневието. Така че се надяваме да приберем тези дрехи през 2022 и да не се налага да ги виждаме поне до 2032.

5. Микрочантите

Микрочантите бяха хитът на 2020 и 2021 година. Те задоволиха желанието за нещо нестандартно и ново в света на аксесоарите, където имахме усещането, че вече сме виждали всичко. Включително чантата топка за боулинг на Balmain. И така, не след дълго се появиха микрочантите, които побираха трудно малко червило.

Интересни за червения килим, тези модели са абсолютно невъзможни за ежедневието на човек, който няма около себе си ежедневно екип от поне 4-5 човека, които всъщност да носят всичките необходими неща.

Така че разбираме звездите, за които част от работата са отношения с модните къщи и носене на техните изделия, но се съмняваме, че някой може в реалния живот да се радва на микрочанта, без да изпита неудобството от абсолютната липса на каквато и да е практичност.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви