Кръвожадна сива катерица ухапа 18 жители на малкото градче Бъкли в Уелс, преди да бъде хваната, съобщи Daily Mail.

Десетки жители на града останаха с рани по ръцете, след като същата сива катерица ги ухапа и одраска. Катеричката е получила прякора „Ривица“ в чест на злия персонаж от филма „Гремлини“.

Разгневеният гризач нападаше всички, включително пенсионери, деца и домашни любимци.

Терорът с катерицата приключи, когато тя беше хуманно хваната в капан от 65-годишната Корин Рейнолдс и предадена на Кралското дружество за защита на животните. Пенсионерката решила, че трябва да действа, когато видяла многото съобщения за нападението на катерици в социалните мрежи.

Бабата на 9 внука хранеше животното от лятото и то редовно идваше в градината й в търсене на храна и подслон.

„Страхувам се, че това е катерица, нападаща хората. Тя е ядосана и започвам да подозирам, че нещо не е наред в главата й“, каза тя. Въпреки подкрепата , оказана на катерицата, Рейнолдс също беше ухапана от нея.

Рейнолдс каза, че жителите на Бъкли си въздъхнали с облекчение, когато научили, че отново са в безопасност.

„Предаването на катерицата беше страшно. Трябваше да я извадя от клетката, за да я дам на Кралското дружество за защита на животните. Направихме това в моята баня, защото не можехме да рискуваме да оставим животното да избяга отново. Беше доста смешно, коленичихме на пода в банята и се опитвахме да предадем катерицата. Това бяха най-дългите 15 минути в живота ми “, каза тя.

Според жената катерица е ухапала възрастна жена в същия район. Тя подгонила младеж по пътя му, а друг мъж ухапа до кръв по главата.

Други написаха за срещите си с катерицата на страницата в социалните мрежи на града. Една от жените каза, че катерица е нападнала котките й.

Кралското дружество за защита на животните потвърди, че катерицата трябваше да бъде евтаназирана, защото би било незаконно връщането й в дивата природа.

Представител на благотворителната организация каза: „Съжаляваме, че я приспахме, но нямахме друг избор поради промени в законодателството от 2019 г., след което стана незаконно пускането на сиви катерици в дивата природа. Ние не сме съгласни с този закон и му се противопоставяме, но трябва да спазваме закона. Има много начини за хуманно ограничаване на разпространението на сиви катерици и ние призоваваме хората да не ги хващат.

Сивите катерици са въведени в Обединеното кралство от Северна Америка през 1876 г. Фондът за дивата природа изчислява, че сега във Великобритания живеят 2,5 милиона сиви катерици.

По-рано беше съобщено, че в английското село Кларборо, графство Нотингамшир, два избягали усурийски енота тероризирали местните жители.

От полицията посъветваха всички, които видят животните, незабавно да се обадят на спешния номер.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви