През есента на 1996 г. в University College в Лондон Крис Мартин, Гай Бериман, Джони Бъкланд и Уил Чемпиън – четирима младежи с общ светоглед, решават да сбъднат мечтата си и да основат своя собствена група. Така започва историята на добре познатата и обичана алернативен рок банда Coldplay.

До момента групата има издадени девет албума. Оказва се обаче, че десетият им може би ще бъде и техният последен.

Coldplay ще спрат да записват нова музика като група през 2025 г., разкрива фронтменът Крис Мартин. Той сподели за бъдещите планове на бандата по Радио 2 на BBC в сряда, 22 декември.

„Последният ни запис ще излезе през 2025 г. и след това мисля, че ще правим само турнета“, разкрива Мартин, като допълва, че вероятно бандата ще направи някои колаборации, но що се отнася до нови албуми, дискографията на Coldplay ще приключи с излизането на десетия им албум.

Не сме сигурни как точно да приемаме думите на Крис Мартин и дали да се доверим на казаното от него. Да не забравяме, че през 2014 г. Coldplay оповестиха, че работят над последния си седми албум.

На по-късен етап се оказа, че това няма да е последният им албум, разбира се. Да се надяваме, че и този път от бандата са се заблудили и ще продължат да радват феновете си с нова готина музика. На нас не ни остава друго, освен да си пуснем деветия им албум, който излезе на 15 октомври 2021 г. и официално да поставим старт на коледните празници.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви