Студено
Студено

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна и главно през деня, на отделни места в Северна и Западна България ще има слаби валежи от дъжд.

Покрай Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, ще бъде и мъгливо. Северно от планините и в Югоизточна България ще духа умерен югозападен вятър.

Минималните температури в отделни котловини и Североизточна България ще бъдат около и малко под нулата, в останалата част от страната ще бъдат предимно между 2 и 7 градуса. Максималните температури ще бъдат от 6-8 градуса в районите с трайна мъгла до 13-15 градуса в Предбалкана и крайните южни райони.

Над Черноморието

облачността ще бъде значителна, но ще бъде почти без валежи. Ще духа предимно умерен югозападен вятър, който след обяд първо в северните райони ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат 10-13 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

облачността ще бъде значителна. В отделни райони в масивите в западната половина на страната ще има слаби валежи от сняг, под около 1700-1800 м – от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 м – около 2 градуса.

В началото на следващата седмица

северно от планините и в Югоизточна България ще продължи да духа умерен, временно силен югозападен вятър и температурите ще останат по-високи от обичайните за периода. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, като в Предбалкана и югоизточните райони – до около 16 градуса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви