Бебета
Бебета

Най-желаните подаръци отново пълнят коледните чорапи на университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. И тази година бебетата, родени в дните около Рождество Христово носят коледния дух със специалните си празнични тоалети, с които ще бъдат изписвани до края на годината.

Традицията новородените да бъдат облечени като коледни подаръци продължава вече осем години в университетска болница „Дева Мария“.

Дори и по време на пандемията, от отделението по неонатология не се отказаха да даряват коледно настроение на младите родители по този необичаен начин.

„Няма по-истинско коледно чудо от чудото на новия живот. Рождество Христово е символ на зараждащата се вяра и надежда за човечеството, това, което е и раждането на новия живот във всяко семейство. Това, че по време на най-светлите празници в годината майките са далеч от семействата си, не трябва да ги лишава от празнично настроение.

Почти две години вече живеем в извънредна обстановка и са спрени свижданията в болниците, което прави болничния престой още по-труден за пациентите през празничните дни. И тази година ще се опитаме да им дадем малко коледно настроение с питки с късмети и разбира се, с нашата страхотна традиция, с която сме известни в цяла България.“ коментират от болницата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви