Както всички знаем – през януари се очаква Омикрон да дойде у нас. За правителството е приоритет да информира обществото за ваксините и да парира митовете. Време е да запретнем ръкави и да направим България държава със средни нива на ваксинация, заяви премиерът Кирил Петков

„Има опасност България да стане ковид дестинация и да попречим на туризма, да въвеждаме нови ограничителни мерки. Днес обявяваме позитивен стимул.

Започваме програма за 75 лева добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е ваксинирал на база три дози. Програмата я отваряме от началото на януари до 30 юни. Сметките са, че ако успеем да ваксинираме 300 хиляди от хората над 65 години, това трябва да облекчи болниците с много осезаем процент.

Това важи и за тези, които са се ваксинирали до момента. Това е доброволна мярка и всеки има право на собствено решение. Но имаме и обществена отговорност. От нас ще зависи дали ще имаме пълни болници, дали децата ни ще учат свободно, дали нашите близки ще са здрави“, допълни премиерът.

1 КОМЕНТАР

  1. Само за пенсионери на възраст над 65г ли важи или и за по-млади пенсионери.Аз съм на 61г. и съм пенсионер от системата на МВР.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви