Рашков: Вече се срещнах с Борислав Колев
Рашков: Вече се срещнах с Борислав Колев

Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че вече се е срещнал с обвинения за пране на пари от магистрала „Хемус“ Борислав Колев. По-рано днес братът на Колев – Иво каза пред медиите, че Борислав иска среща с Рашков и главния прокурор Иван Гешев.

Вътрешният министър каза, че от Колев е чул някои уточнения, а разследващите – прокуратурата и ГДБОП ще се заемат. „Да не изпреварваме прокуратурата и служителите на ГДБОП, които днес ще имат доста работа с обвиняемия“, коментира Бойко Рашков и допълни, че не е изненадан от това, което е казал Колев.

„Би могло да се очаква да има малко по-ускорено развитие в разследването и да се стигне по-бързо до истината“, поясни той и обяви, че Колев е разкрил и имена.

Вътрешният министър уточни, че разпитът на обвиняемия ще бъде проведен в Градската прокуратура. Не знам защо така са решили колегите от прокуратурата. Явно така ще им бъде по-удобно. Очакват да бъде в положение, в което да получи заплахи, до момента няма такива. Имената, които чух, не са публично известни на този етап, ще станат, след като разследването напредне, каза още Рашков.

Според него обвиняемият за източването най-вероятно не е крайният получател на парите, източени при строежа на магистралата.

Разпитът на Борислав Колев започна в 14.45 часа в Софийска градска прокуратура и на него ще присъства главният прокурор Иван Гешев, съобщи „24 часа“. Обвиняемият беше доведен от Съдебна охрана, но беше придружен от адвоката си Христо Ботев.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви