Благотворителен коледен базар се проведе на обновения и украсен със саморъчно изработена коледна елха площад на село Брястовец. Той беше организиран от  читалищното ръководство на НЧ „Светлина 1928 година“ в селото.

Въпреки силния вятър, бяха монтирани шатри  и на тях изложени многобройни, разнообразни коледни украси и бижута, коледни картички  и лакомства, които зарадваха многобройните посетители на базара – жители и гости на селото.

Дядо Коледа раздаде на децата лакомства, а с топъл чай и греяно вино бяха почерпени посетителите на благородната инициатива.

Всичко предлагано на базара беше изработено ръчно  от организаторите с активното участие на децата на селото и подпомогнати от немалкия брой дарители, на които изказват сърдечни благодарности с пожелание за здраве и късмет през новата 2022 година.

Събраните средства ще се използват за  по-нататъшното  развитие на читалището, а организаторите си пожелаха следващи такива инициативи, които да сближат още повече жителите на малкото село Брястовец.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви