Деян Дичев
Деян Дичев

Районна прокуратура-Бургас предаде на съд Деян Дичев, който е обвинен за това, че е спомогнал Станимир Рагевски, обвинен  в извършване на убийство на две лица, да избегне наказателно преследване за тези престъпления, без двамата да са се споразумели за това преди извършването на самите престъпления.

Престъплението е осъществено за времето от 29.10.2020 г. до 27.08.2021 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.294, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано престъпление.

Дичев е обвинен и за това, че е придобил и държал огнестрелно оръжие – пистолет и боеприпаси, без да има разрешение за това.

Оръжието е придобито на 04.08.2021 г. и е държано до 24.08.2021 г. Престъплението, което е квалифицирано по чл.339, ал.1 от НК е извършено в гр. Бургас.

Деян Дичев е обвинен и за това, че противозаконно държал наркотични вещества – коноп и кокаин, чиято обща стойност възлиза на 452 лева.

Престъплението е осъществено за времето от 04.08.2021 г. до 24.08.2021 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

По време на разследването е установено, че Дичев е спомогнал Рагевски да заличи следите от убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед без обвиняемият и Рагевски да са се споразумели за това преди извършване на убийствата.

Престъпното деяние се изразява в заличаване на следите от убийствата, укриване на вещите на пострадалите, труповете, оръжието и куршумите, с които е отнет животът им.

Прикрити от органите на реда са били фактическото осъществяване на убийствата и техният извършител.

Установено е също така, че Деян Дичев е получил от Рагевски, а след това и държал без надлежно разрешително, пистолет и 13 бр. патрони, които е укрил в мокро помещение, намиращо се във Военен клуб „ДНА”.

В същото помещение е държал противозаконно над 5 гр. кокаин и над 6 гр. коноп, представляващи високорискови наркотични вещества.

Предстои Районен съд-Бургас да насрочи дата за провеждане на съдебното заседание.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви