Минималните температури днес ще са от минус 2 до 5 градуса, по морето – до 2-4 градуса. През деня облачността ще бъде значителна. В Добруджа и над Източна Стара планина ще превалява слабо сняг.

Следобед дъжд и сняг ще вали по Черноморското ни крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 3 до 7 градуса, а в южните и в източните райони до 7-9.

Предиобед значителна ще бъде облачността над планините, където ще има валежи от сняг, главно над Източна Стара планина. Новата снежна покривка ще бъде от 2 до 5 см, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Плътни облаци от океана на последователни вълни ще достигат през следващите дни до централните територии и ще дават път на по-студен и влажен въздух от северните ширини да достига до Балканите. По-интензивни валежи ще има над Черноморския регион и у нас – над Източна България.

В четвъртък сняг ще вали главно в северните и източните части от страната.

В петък, след временно спиране на снегоналежите, от север ще проникне по-влажен въздух. Ще се заоблачи и в Добруджа предиобед отново ще завали сняг. Валежните зони ще обхващат Дунавската равнина.

В събота и неделя ще бъде студено с превалявания от сняг, по-съществени в Предбалкана и в Стара планина.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2021/12/15/ostava-studeno-minimalnite-temperaturi-shte-sa-mejdu-2-i-5-gradusa.513987

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви