Случаите намаляват
Новите случаи

Нови 2004 случая на COVID-19 са регистрирани у нас от направени 28 810 теста през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. Така процентът на положителни проби намалява – от 7,21% до 6,95%.

Така броят на заразените от началото на пандемията достигна 718 651 души, от които активни към днешна дата са 95 813.

Най-много случаи са открити в София – 456, следват Пловдив със 192 и Бургас със 182. Няма област без нови заразени, като най-малко са те за денонощие в Кърджали – 8.

През последните 24 часа са починали 76 заразени, с които жертвите на пандемията нараснаха на 29 764.

Излекуваните през последното денонощие са 1950, а общият брой на възстановилите се от болестта е 593 074.

Към днешна дата са хоспитализирани 4961 заразени, от които 587 в интензивни отделения. Новопостъпилите в болници са 453, като 83,66% от тях не са ваксинирани.

81,19% от новите случаи на заразяване са при неваксинирани хора, както и 88,16% от починалите за деня, сочат данните на Единния информационен портал.

През изминалия ден са поставени 17 185 дози ваксина, а общият брой поставени дози вече е 3 523 523.

По света

Отделът за борба срещу тероризма в Гърция ще участва в разследването на дейността на групи, които се противопоставят на наложените заради COVID-19 здравни протоколи и ваксинацията, съобщава гръцката телевизия „Скай“ и БТА.

Помощ ще бъде оказана и от отдела за киберпрестъпност като разследваните лица ще бъдат следени и в Интернет.

В момента тече заседание в министерството за защита на гражданина, на което се обсъждат зачестилите инциденти, предизвикани от лица, обявяващи се против мерките срещу разпространение на COVID-19.

В петък директор на училище беше закопчан с белезници и отведен в полицейско управления от група от 11 души, противопоставящи се на спазваните в училището здравни мерки – носене на маски и тестове два пъти в седмицата. Нападателите бяха арестувани като трима остават в ареста.

Групата заявява, че е част от организация „Пазители на конституцията“, която вече се разследва от атинската прокуратура.

Властите са открили данни, които предполагат извършване на престъпна дейност от „Пазители на конституцията“,

В понеделник имаше друг инциденти с родители, които горят маски и книга на гръцки писател, който обяснява на разбираем за децата език какво е коронавирус и как да се предпазят от заразяване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви