Душата и символът ѝ според месеца на раждане

Има много дебати, които се водят около съществуването на душата. Според учените всичко, което преживяваме и възприемаме, е нищо друго освен отражение на нашите умове.

Космосът и времето са инструментите на ума, които ни помагат да сглобим цялата картинка, и оттам възприятието, че душата ни съществува извън пространството и времето.

Религията пък е непреклонна – има живот и след смъртта, така че трябва да се грижим да добруването на душите си приживе.

Има много начини, по които душата ни отразяват нашите личности. Един от начините е да погледнем към месеца ни на раждане.

Януари – Дракон
Родените през първия месец от годината са създадени, за да бъдат следвани. Имате силна воля и потенциала да се опълчите на всичко, което се изпречи на пътя ти. Драконът във вас ви кара да избухвате, а това може да е проблем, защото гневът не е добро решение.

Февруари – Феникс
След всяка битка вие ставате по-силни и по-силни, досущ като Феникс. Притежавате огромна упоритост, която е основният източник на вашата мощ.

Март – Ин-Ян
Търсите баланс във всичко и забелязвате добрите и лошите страни на околните. Имате положителен подход към живота и заради това предпочитате да виждате доброто у другите. Когато решавате проблеми, винаги е с дипломатичност. Просто бъдете от време на време нащрек, защото някои хора са твърде отровни, за да са добри.

Април – Лъв
Изпълнени с огромна страст, вие сте изключително смели и дръзки. Поемате предизвикателствата, пред които сте изправени и сте лоялни към най-близките. Бихте рискували живота си за хората, които обичате.

Май – Вълк
Предпочитате уединението понякога и нямате нищо против да останете в сянка. Винаги сте там за тези, които обичате.

А онези, които заплашват да навредят на близките ви, трябва първо да минат през вас.

Юни – Риба
Вие носите безгрижния дух на океана и всичко, което ви интересува в този живот, е свободата. Избягвате отговорностите, но не пренебрегвайте инстинктите си, защото те са най-силната ви страна.

Юли – Огън
Винаги сте водени от страст и ако нещо е важно за вас, няма връщане назад. Независимо дали става въпрос за кариера, за отношения или за неща, които обичате да правите, всичко е много интензивно за вас. Трябва обаче да контролирате тази страст, за да не се превърне в мания.

Август – Кон
Подобно на свободния дух на това животно, вие се чувствате необуздани в дивата природа. Винаги сте готови за приключения. Вярвайте в себе си и ще постигнете много в живота.

Септември – Цвете
От вас лъхат спокойствие и духовен мир. Носите красота в света. Топлината, която излъчвате, кара хората да си взимат почивка за кратко от забързания си начин на живот и да се насладят на спокойствието.

Октомври – Звезда
Вие сте пътеводна светлина за всички, винаги показвате правилната посока на околните. Вашият успех вдъхновява другите. Трябва обаче да оставяте време за себе си и да практикувате се обичате повече.

Ноември – Дърво
Вие сте стожерът за всички останали. Давате подслон и осигурявате ценни неща за другите като дървото. Но не мислите ли, че трябва да дадете вода и на собствените си корени?

Декември – Вода
Подобно на променящата се вода, се държите по различен начин в различни ситуации. Може да бъдете спокойни сред приятелите си, но ако сте провокирани, може да бъдете опасни като буйните вълни, опълчвайки се срещу всичко, което идва по пътя ви.

Източник: Mila

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви