„Мога да гарантирам, че никой отбор в България няма да удържи Балкан до 49 точки през целия мач и до 20 на полувремето. Ако стане, ще си подам оставката като старши треньор, заяви след победата с 59:49 на своя Черноморец Васил Евтимов.

„По принцип в България нямаме навика да пазим защита. Нападението винаги е по-силно, затова има отбори, които вкарват по 90 точки. Аз им казах, че ако искат да спечелят мача, ще са важни борбите и защитата. Ние борбите ги печелим 43 на 33, въпреки че имахме много грешки. Аз обаче съм ОК с това, защото лимитирахме съперника до 49 точки. Когато се влагаш в защита, нормално е да си изморен, да губиш концентрация и да губиш топката по-лесно от обичайното.

Играхме с пълни смени и от техния двоен заслон излизахме с пълна смяна с високия. Мисля, че те това не го очакваха, защото малко отбори могат да си позволят центърът да играе срещу гарда накрая на нападението. Мисля, че с това успяхме да ги изненадаме и с нашата защита. Ние не им давахме лесни кошове, с изключение може би на два-три, но като цяло мачът се реши в защита.

Казах на моя отбор – ако спечелим днешния мач, ще имаме много голямо самочувствие, когато отидем да играем срещу Рилски спортист. Ще видим кой заслужава да бъде първи в лигата, защото спечелим ли там, ние ставаме първи, така че ще бъде интересен мач. Ние ще сме гости отново. В първото завъртане играем срещу най-силните отбори навън. Аз съм доволен. Ние успяхме да победим и Плевен, и Ботевград. Сега, ако поднесем изненадата и срещу Рилски, ще е невероятно,“ каза още треньорът на Черноморец.

„Те просто вложиха много усилия и енергия, сподели разочарования от загубата на Балкан старши треньор Нейбоша Видич.

Те рискуваха много. Ако ние ще сравняваме мача с Рилски, например, имахме стрелби, но не ги отбелязвахме. Днес изобщо нямахме стрелби. Просто не можехме да прочетем тяхната защита и да намерим свободния играч. Това е всичко. Нямаше тактика, нямаше нищо. Със сигурност бих могъл да направя нещо по-добро, но точно сега не знам какво точно.” Старши треньорът на Балкан Небойша Видич.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви