Задържаха двама нарушители при съвместна акция на горски служители на Регионална дирекция по горите – Бургас, служители на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Държавно горско стопанство Карнобат и служители на Жандармерията.

Проверката е извършена след 20 часа през вчерашния ден в местността Кулата, землището на с. Крумово градище, в териториалния обхват на Държавно горско стопанство – Карнобат.

Проверяващите са задържали три каруци натоварени с незаконна дървесина, без издаден превозен билет и контролна горска марка, три коня, две брадви и един бензиномоторен трион.

За нарушението са съставени констативни протоколи и два акта за нарушение по Закона за горите. Извършителите са били шестима, като четирима от тях са успели да избягат.

Припомняме, че в началото на седмицата двама нарушители на Закона за горите бяха заловени в момент на извършване на сеч на немаркирани дървета при проверка от служители на Регионална дирекция по горите – Бургас.

Нарушението е установено в землището на с. Равна гора, общ. Созопол, в териториалния обхват на ДЛС Ропотамо. Проверяващите установили незаконна сеч на 21 броя дървета от дъб и цер.

Задържани са кон, каруца и бензиномоторен трион, както и незаконно добита дървесина. Съставен е констативен протокол.

Проверките на територията на Регионална дирекция по горите – Бургас продължават.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви