За гостуването на „Балкан“ старши треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов ще разчита на новото попълнение в тима Отас Айкеполор. Канадецът вече получи картотека в БФБаскетбол и ще е на линия за мача от 7 кръг на НБЛ на 13 декември.

Тежкото крило пристигна в Бургас преди дни. Отас присъства на резервната скамейка в мача срещу „Берое“ през уикенда, но не взе участие, защото документите му все още не бяха пристигнали.

Както е известно, „Черноморец“ използва паузата за националните отбори, за да подсили тима в подкошието. Лично Васил Евтимов е харесал и привлякъл 203-сантиметровия канадец, който е роден на 20 юни 1996 г.

Баскетболистът е завършил колеж в Арканзас, където е играл в NCAA, като има и един сезон в университета във Форт Люис в NCAA2. Професионалната си кариера започва в отбор от третата дивизия на Франция, след което играе в Канада и Португалия.

Крилото започва новия сезон в Саудитска Арабия, където средните му показатели за 7 мача в местното първенство са 18.9 точки, 11.3 борби и 2 асистенции.

Отас Айекеполор замести освободения по-рано Джамел Харис.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви