Балерините от Детски балетен театър “Капка” се представиха отлично на 15-ото юбилейно издание на националния танцов конкурс за класически балет, характерни и съвременни танци “България танцува” в Димитровград.

Те спечелиха 4 златни и 3 сребърни медали в раздел Класически танц. Стипендия за отлично представяне в раздел Класически танц бе присъдена на младата балерина Рая Чакърова.

Освен тези награди, Детски балетен театър “Капка” и Капка Роглева получиха и специална награда – Купата на Министерство на образованието и науката.

Ръководители и педагози на ДБТ “Капка” са Капка Роглева и Галина Калчева.

Поради пандемичната обстановка конкурсът се проведе онлайн. В програмата му взеха участие 1300 участника в 49 състезателни категории и 3 танцови стила – класически балет, характерни и съвременни танци. Състезанието продължи 2 дни, като представи 461 танцови изпълнения на 40 танцови колектива от България.

Конкурсът се организира от Общински център за танцово изкуство “Галаксико”, с подкрепата на Община Димитровград и Министерство на образованието и науката.

Детски балетен театър “Капка” можете да гледате на живо на 12 Декември от 19.00 ч. в залата на Бургаска опера. Театърът ще представи своята богата продукция, както и изпълнения на звездите на българския балет  Марта Петкова и Никола Хаджитанев, Иванина Иванова, Полина Иванова и Даниел Тичков.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви