Община
Бургас с две награди

С участието на кметове, областни управители, представители на бизнеса, НПО и граждани в Центъра за събор и изкуство в Бургас днес временно се провежда Годишното информационно събитие на Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 за 2021 г. Това беше открито от заместник-министър на развитието и благоустройството на регион и ръководител на Управителния орган на ОПРР Нина Стоименова. В него участва и заместник-регионалният министър Валентин Граматиков.

Община Бургас е победител в категорията за „Най-иновативен обект по ОПРР“ с вградена и успешно функциониращ Център за съвременно изкуство и библиотека. Бургас получи и Голямата награда за „Най-ефективна община“. Подгласник в тази категория е Столична община.

По време на събитието бяха връчени 9 награди в 3 категории на общини – бенефициенти по Програмата, като оценка за приноса им в рамките на ОПРР 2014-2020 г. и сътрудничеството и положените усилия при изпълнение на проекти по ОПРР.

В първата категория бяха отличени общините с най-добро финансово изпълнение през 2021 г. Това са предимства, допринесоха в най-големия степен за постигане на целите, заложени за осъществяване през 2021 г. 

С най-голяма стойност на одобрените разходи от Управляващия орган на програмата беше отличена община Русе. Неин подгласник е община Стара Загора. Община Пловдив за водещо място по отношение на платените разходи от Управляващия орган на ОПР през 2021 г. 

 В категорията „Най-отговорен поглед в бъдещето“ бяха отличени две общини – Ловеч и Сливен, инициатори на създадените две партньорски споразумения за подготовка на Интегрирани териториални инвестиции за периода 2021-2027 г. 

Събитието, съобразено с актуалната противоепидемична обстановка, беше излъчено и онлайн в канала outube на ОПРР. 

Снимки: Вестник „Строител“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви