Слънчево затъмнение
Какво да очакваме

Новолунието през декември ще настъпи днес и ще бъде съпровождано от пълно слънчево затъмнение. Луната ще се намира в знака Стрелец, където е и Слънцето.

Новолунието и затъмнението ще протекат под влиянието на строгия Сатурн, който отговаря за дисциплината, реализацията на плановете, хода на събитията и проверката на времето (не забравяйте, че Сатурн/Кронос е господарят на времето).

Той обаче ще хвърля благосклонни лъчи към новолунието.

4 декември е специален ден.

Първо, ще настъпи пълно слънчево затъмнение, което в този вид ще се повтори чак след 8 години, така че сега се поставя основата за събитията от този период.

За жалост затъмнението няма да може да бъде наблюдавано в цялата му красота от България.

Второ, затваря се коридорът на затъмненията, започнал с пълнолунието (и лунното затъмнение) на 19 ноември 20121 година.

Тези, които са успели да отработят този период в необходимата посока, в близко време ще жънат плодове.

Вълшебството се е събудило, казват астролозите, и според очакванията ще царства до самото Рождество.

Важно е правилно да използвате съветите на астролозите и да не се страхувате да вземате сериозни решения.

Не забравяйте обаче, че по новолуние можете само да набележите план за действие, а стъпките за неговото осъществяване следва да се предприемат най-рано на третия ден след новолунието, или когато тънкият сърп на младата Луна се покаже на небето.

Това слънчево затъмнение ще бъде последното на оста Близнаци – Стрелец, следващото подобно астрологично събитие ще се повтори чак през декември 2029 година.

Затова е важно сега да не допускате грешки, тъй като много дълго няма да можете да ги поправите. Както е известно, породените от затъмнението проблеми изчезват със следващото.

Затъмнението на 4 декември ще реши едновременно всички въпроси и проблеми, които са били актуални за всеки от нас от месец май 2020 година насам, тъй като именно тогава оста на кармичните възли премина в знаците Близнаци – Стрелец.

Не е задължително всичко да се повтори отново и да ви се наложи да решавате същите въпроси.

Просто се постарайте да си спомните какви теми са били актуални за вас в този период и анализирайте какви грешки сте допускали в миналото, тъй като остава риск да настъпите същото гребло.

 Като общо слънчевото затъмнение на 4 декември ще бъде щастливо.

То ще стане не само кулминация на процеси, с които сме се занимавали година и половина, но и ще даде разбиране в каква посока да се движим, за да постигнем успешен резултат (или да го укрепим).

Това ще бъде своеобразен финален акорд, който да отвори вратата към по-добър живот.

Какво да правим, за да не допуснем нови грешки?

Управител на това затъмнение е Юпитер – планетата, която обича творческите, свободолюбиви и широко скроени хора.

Но на 4 декември ще бъде активен и Северният лунен възел в Близнаци, който може да ви тласка към измамни пътища.

Много лесно е да се отклоните от набелязаната цел, да смените ориентири и да смените своите мечти. Някои хора дори могат да загубят себе си и да се представят в нова, отрицателна светлина.

Особено силно ще се усети влиянието на затъмнението от хората с творчески професии: писатели, журналисти, художници, музиканти, блогъри, танцьори, актьори.

Именно те най-много рискуват да извършат грешки. Общата препоръка за всички, и в най-голяма степен, за хората, споменати по-горе: избягвайте конфликтите, често търсете съветите на близките си и в периода на затъмнението не се доверявайте на своята интуиция.

Ако някой ви каже, че не може да ви познае, това няма да е просто така. На 4 декември направете своеобразна ревизия на делата си, възможно е да се наложи да смените ориентирите, но преди това е необходимо да си изясните кое е действително важно за вас: работата и кариерния растеж или семейството и домашния уют.

За съжаление няма да се получи да „напомпате“ всички жизнени сфери, ще има известен дисбаланс, но към края на годината Вселената ще анулира рисковете и ще помогне за възстановяването на пробойните във вашия живот.

В периода на влияние на затъмнението много хора ще разберат, че не се занимават с това, което са искали.

Но преди да хукнете да си търсите по-добро място, спомнете си с какъв труд сте успели да постигнете това, което имате сега. Научете се да цените това, което имате, и благодарете на Вселената за всяка дреболия.

Защото не знаете дали не е възможно именно така да започва вашият нов, по-добър живот и точно сега да стоите на прага на промени.

Рождението на новата Луна е благоприятен ден:

 • Да отделите време за пълноценна почивка. Съботата само ще помогне за това.
 • Да преразгледате храненето и менюто си. Ще ви бъде от полза да си направите един разтоварващ ден преди наближаващите коледни и новогодишни празници, ако не спазвате Рождественския пост.
 • Отличен ден да се разделите с всякакви вредни навици.
 • Да се отпуснете, да се заемете с йога, медитация, релаксация, да почетете книга или просто да се наспите.
 • Да изгладите конфликти, да се помирите с някого, да простите, да поискате прошка.
 • Да направите разчистване, да изхвърлите ненужните неща, да почистите компютъра и смартфона от ненужната информация и файлове.
 • Да се посветите на хобито си.

В същото време на 4 декември се откажете:

 • От посещения на многолюдни места.
 • От физическо натоварване.
 • От конфликти и спорове.
 • От отрицателни мисли и отрицателна нагласа.
 • От преместване на ново място.
 • От подстригване и прически – най-добре ги отложете.
 • От алкохол.

Посветете се на себе си и близките си и се настройте позитивно. Със своите мисли и действия човек твори своята действителност и формира бъдещето си. Новолунието на 4 декември е начало на нов жизнен етап – използвайте го пълноценно.

Actualno.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви