В училищата от общините Айтос, Малко Търново, Несебър, Приморско, Руен и Сунгурларе образователният процес да се провежда присъствено за всички ученици от I до XII клас от 02.12.2021 г.. Това съобщиха от РУО-Бургас.

В общините Созопол и Царево директорите на училищата следва да организират обучение от разстояние в електронна среда чрез използване средствата на информационните и комуникационните технологии за всички ученици, освен за учениците от I до XII клас или когато най-малко 50% от учениците в паралелката разполагат с валиден документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или за отрицателен резултат от лабораторно изследване.

За училищата от общините Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Средец директорите подготвят аргументирани предложения с график за ротация за преминаване на обучение от разстояние в електронна среда за 50% от паралелките в съответното училище за периода 02.12.2021 г. – 10.12.2021 г.

За учениците от I до XII клас, в случаите когато най-малко 50% от учениците в паралелката разполагат с валиден документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или за отрицателен резултат от лабораторно изследване, не се прилага ротация и те не се включват при изчисляване на процента паралелки за ротация.

РУО – Бургас подготвя предложение до министъра на образованието и науката акад. Николай Денков за преминаване в ОРЕС на училищата от общините Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Средец, въз основа на представените графици от директорите на училищата. Ротацията следва да бъде утвърдена със заповед на министъра на образованието и науката, която ще бъде публикувана на сайта на РУО – Бургас и ще бъде изпратена до директорите на училищата.

Относно завишена заболеваемост от Covid 19 за периода 15.11.2021 г. – 28.11. 2021 г., е видно, че за общините Созопол и Царево е достигната 14-дневна заболяемост над 500 на 100 хиляди души.

За общините Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Средец е достигната 14-дневна заболяемост между 250 и 500 на 100 хиляди души. За общините Айтос, Малко Търново, Несебър, Приморско, Руен и Сунгурларе заболяемостта е под 250 на 100 хиляди души.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви