Тридневното събитие „Започни мрад“, организирано от списание „Български предприемач“ завърши с двама големи победители и предизвика много емоции и интерес от страна на публиката, която проследи състезанието на живо в онлайн среда.

След напрегнато гласуване и пред аудитория от над 1500 души, които следиха развитието на състезанието и всички представени идеи, наградата на публиката беше спечелена от екипа на AdventureKey на Деница Вечерникова от Бургас, който има за цел да разработи приложение за любителите на пътувания.

Един от големите победители е проектът Rage Room на Борислав Николов от Варна – шумоизолирана стая, в която хора, изпитващи емоционално напрежение ще могат да чупят стари вещи и по този начин да разтоварват стреса от ежедневието.

Освен тази важна функция, предприемачите планират и да рециклират счупените предмети. Другият победител в конкурса е проект EcoSmoke на Александър Градев също от Варна – екипът ще разработва техника за рециклиране на фасове, превръщайки ги в материал, от който могат да се произвеждат други продукти.

По този начин младите предприемачи смятат, че ще помогнат значително за опазването на околната среда в България.

„В „Започни млад“ тази година участваха над 60 идеи на млади предприемачи, като 14 от тях стигнаха до големия финал и получиха възможност да сформират екип и да бъдат подпомогнати от нашите ментори. Състезанието беше много вълнуващо и интересно за всички участници, менторите ни, журито, публиката и целия ни екип. Гледаха ни над 1500 човека, пишеха много коментари, споделяха и се радваха на енергията и ентусиазма на всички млади хора. Щастливи сме, че успяхме да дадем положителен заряд на всички и вярваме, че много от идеите имат потенциал да се развият в работещи бизнес проекти“, споделят от сп. Български предприемач.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви