Феновете на фантастиката имат защо да са доволни – режисьорът Ридли Скот потвърди, че работата по създаването на сериали по „Пришелецът“ (Alien) и „Блейд Рънър“ (Blade Runner) напредва бързо.

Става дума за игрални поредици от по 10 епизода.

По думите на Скот вече е готов сценарият за пилотния епизод на „Блейд Рънър“, както и т.нар. библия – документът, в който са изброени персонажите, локациите и други важни елементи от историята на една продукция, и който се ползва от сценаристите, за да се гарантира, че няма да има разминавания в събития, имена и пр.

Към сериала по „Пришълецът“ се подхожда по сходен начин. В момента се пише пилотен епизод, както и съпътстваща го библия за това какво трябва да се случи в първите 8-10 часа от сериала.

„Пришълецът“ се подготвя в кабелната тв мрежа FX, която е „дом“ на други успешни сериали като Atlanta, Fargo и American Crime Story. Ноа Хоули, работил по Fargo и Legion, беше посочен за шоурънър още през декември 2020 г.

Тогава сериалът беше описан като „първата история за „Пришелецът“, която се развива на Земята“ и която смесва хоръра от първия филм с екшъна от втория.

Сериалът по „Блейд Рънър“ обаче е нещо ново, за което до момента не е говорено.

Продължението на филма – „Блейд Рънър 2049“ (2017 г.), дело на режисьора Дени Вилньов („Дюн“), въпреки добрите оценки се оказа финансово разочарование, с което постави под въпрос продължаване на поредицата на голям екран. Същевременно тази година беше премиерата на анимето Blade Runner: Black Lotus.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви