Общинският съветник от СДС – Бургас Станимир Апостолов е входирал питане до зам-кмета по строителство в Община Бургас Чанка Коралска.

То е мотивирано от сигнали на жители на ж.к. „Изгрев“ в района на осемнайсететажния бл. 28 А, болница „Лайф Хоспитал“, МЦ „Оксиком“ и бл. 183.

В този участък движението на МПС е организирано с един вход-изход и целият периметър е ограден с метални колчета като кошара.

Районът е гъстонаселен и с голям трафик на превозни средства, като освен жителите на горецитираните жилищни блокове, има и голям брой пациенти, болни и придружаващи ги лица, обслужвани от болница „Лайф хоспитал“ и МЦ „Оксиком“ .

В същия район има и засилено движение на граждани, ползващи супермаркет „Анет“ , аптека“Фрамар“ и голям магазин за плод-зеленчук.

През целия ден движението, паркирането и престоят на МПС в района се извършва по един изключително затруднен начин, защото пътят е без изход, тъй като между бл. 28 А и бл. 28 има монтирани метални оградителни колчета. В резултат на това водачите попадат в един своеобразен капан, в следствие на което трафикът се затапва, което много често води и до ПТП в резултат на маневриращи изнервени водачи. Друг проблем в този участък е самото отбиване от бул.“Димитър Димов“ , пътувайки в посока от центъра на града към Гробищен парк. Левият завой е забранен с маркировка и включването става чак от пресечката с ул.“Акве Калиде“ , като веднага след отбивката трябва да се направи ляв завой в едно кръстовище с ограничена видимост по уличка с изключително стеснени габарити. Така описаната фактическа обстановка причинява големи затруднения в придвижването както на гражданите, собственици на апартаменти в посочения район, така и на пациенти, така и на хора в неравностойно положение, ползващи услугите на здравните заведения , както и на бизнеса в района„, заявява Станимир Апостолов.

Той отправя следните въпроси към зам.-кмета по строителство:

-Предвижда ли Община Бургас и ако да в какъв срок премахване на оградителните метални колчета между блок 28 и блок 28 А и „отпушване“ на движението в района?

– Предвижда ли Община Бургас нова пътна регулация на бул.“Димитър Димов“ в района на болница „Лайф Хоспитал“ за разрешаване на левия завой в първото кръстовище след болницата по посока на Гробищен парк Бургас ?

-Предвижда ли община Бургас изграждане на нов пътен изход от посочения район към бул. „Димитър Димов“ ?

Отправям тези въпроси, защото с мен се свързаха десетки граждани от района, за които регулирането на движението с оградителни колчета създава проблем. Надявам се на бърза реакция от страна на Община Бургас и разрешаване на проблема по най-добрия начин„, заявява Апостолов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви