Улица в дупки от 30 години тормози хората при всеки дъжд в бургаското село Равнец. Водата се стича в къщите им и ги руши.

Дупки, дълбоки като кратери – така жители на село Равнец описват състоянието на улицата си. Комичното на пръв поглед е трагично за местните.

„Тази улица винаги се пълни с вода при всеки един дъжд. Има възрастни хора, когато има вода не могат боклука си да отидат да хвърлят, да излязат на улицата“, обяснява Стойко Христов, жител на селото.

„Тази улица ни е най-нужна, тя ни е най-пряка да отиваме в центъра да пазаруваме, както съм аз с протеза, с ампутиран крак, за мен е много трудно това нещо. Като вали става вода до колене“, коментира друг жител на селото.

Дълбоките локви са образувани при кратък дъжд. Валентин Димитров е сред потърпевшите. Приземният етаж на къщата му се руши от влагата.

„Какви мерки да предприема да го отстраня това нещо, като то постоянно влиза влага“, казва Димитров.

По всички стени на къщата му има пукнатини, макар редовно да ги ремонтира.

Улицата е изградена през 1981 г., а сега е нужна цялостна реконструкция. Хората многократно са подавали жалби до кмета.

„В капиталовата програма са заложени тези улици и надявам се по-скоро да се намерят финансови средства и да се реши този проблем, който е наистина с години“, казва кметът на селото Костадин Георгиев.

Освен „Толбухин“ има още две проблемни улици в Равнец и от голямата община обещали да ги ремонтират.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви