В Австралия арестуваха моторизирана хладилна чанта

Полицията в Керанг, малък град в Австралия на около 280 километра северозападно от Мелбърн, арестува 25-годишен мъж, който шофирал… моторизирана хладилна чанта по тротоара. И докато ситуацията може да ви се стори изключително забавна, нещата за чудака може да се окажат много сериозни. И собственикът на возилото ще си има разправии със закона.

Странното превозно средство било конфискувано и „арестувано“ за период от 30 дни. Собственикът му бил проверен и се оказало, че не притежава валидна шофьорска книжка. Била направена и алкохолна проба, която за щастие на провинилия се младеж, се оказала отрицателна. Това няма допълнително да утежни ситуацията.

Заради цитираните по-горе причини, австралиецът ще трябва да се изправи пред местния съд. И макар историята да изглежда като някаква фантасмагория, тя е съвсем истинска. И дори полицията на щата Виктория я публикува в официалната си фейсбук страница. И колкото и нелепо да изглежда миниатюрната машина върху репатрака, законът си е закон и трябва да се спазва.

И споменавайки закон, в Австралия ховърборди, Сегуей возила и подобни се считат за моторизирани персонални превозни средства. Те могат да се карат само в частни имоти. Това е така, тъй като те са определени като истински МПС и за да се използват по пътищата (и тротоарите) трябва да минат всички регистрационни и лицензионни процеси.

Тоест, собственикът на моторизираната хладилна чанта е трябвало да я узакони и регистрира, за да получи регистрационна табела и да може да я шофира. А сега, младежът ще бъде съден за шофиране на неоторизирано превозно средство без книжка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви