Легендата на групата, създала „We Will Rock You“ Брайън Мей смята, че „Queen” не биха били достатъчно адекватни на днешния политкоректен пейзаж.

Китаристът на създателите на „Бохемска рапсодия“ беше част от емблематичната рок група заедно с Роджър Тейлър, Джон Дийкън и покойния фронтмен Фреди Меркюри, който беше открит гей и роден в Занзибар.

В речта си на ITV Palooza в Лондон той каза: „Сигурен съм, че ако „Queen” започваха кариерата си сега, щяхме да бъдем принудени да мислим за това дали имаме хора с различни цветове, различни полове и транссексуален, но животът не трябва да бъде такъв. Ние не можем да се събираме само на принципа „отделни и различни”. Нашето поколение направи много грешки, но не всички от нас са грешили, като и не всички от това поколение са прави. Много хора от нашето поколение, които са порицавани днес, всъщност са направили много добро в живота си“.

Брайън – който добави, че се моли „за повече разбиране“ – призна, че се притеснява от „културата на отричането”.

Той обясни: „Притеснявам се за културата на отричането. Мисля, че част от нея е добра, но тя носи и лоши неща и несправедливост. Ние мислим по различни начини, но те не са били непременно по-лоши. Например, Фреди идваше от Занзибар, не беше британец, не беше „бял” – но по това време наистина никой не се интересуваше от това и никой никога, никога не го е обсъждал. Той беше музикант, той беше наш приятел, той беше наш брат. Не се налагаше да спираме и да мислим: „Ооо, сега, трябва ли да работим с него? Дали той е от правилният цвят? С правилната сексуална наклонност ли е той? Нищо от това не се случи и сега намирам за плашещо, че трябва да бъдем толкова „пресметливи“ за тези неща“.

74-годишната звезда каза това, докато отправяше критики към наградите BRIT за това, че са изоставили мъжките и женските категории в полза на една награда за изпълнител на годината.

Той добави: „Това е решение, което е взето без достатъчно мисъл. Много неща работят доста добре и могат да бъдат оставени така. Толкова ми е писнало от хора, които се опитват да променят нещата, без да мислят за дългосрочните последици. Някои от тези неща са за добро, но други – не“.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви