Променливо и капризно време ни очаква през уикенда. Ще вали, но температурите ще са около и над нормалните за сезона. Продължава нахлуването на по-топъл въздух от югозапад, с което в традиционно мъгливите райони на страната ще има понижена видимост в ранните часове.

В събота ще е облачно над по-голямата част от страната. На места ще има разкъсвания и слънцето ще успява да се покаже, но за кратко.

Ветровито с по-силни пориви ще бъде времето в планините, Южна България, Предбалкана и около крайбрежието, предаде Нова тв.

Температурите през деня ще са в широки граници в интервала 9-14 градуса. Сравнително по-топло ще е в Източна България, Предбалкана, както и в централната и източната част на Дунавската равнина. В тези райони термометрите ще покажат до към 16-17 градуса.

Привечер ще завали като значителни количества дъжд през нощта ще има в източните райони. В неделя до обяд в последния ден на седмицата ще е мъгливо на много места в равнините и покрай водоемите.

В най-топлата част на денонощието термометрите ще се движат между 10 и 15 градуса. В по-късните часове в неделя, през нощта и през деня в понеделник ще е облачно и дъждовно. Все още в равнините ще вали дъжд, а снеговалежи се очакват по-високо в планината. В понеделник вятърът постепенно ще се обърне от северозапад с по-силни пориви в Дунавската равнина, с което ще започне захлаждане. Дневните температури обаче ще се понижат осезаемо във вторник и през деня ще са между 5 и 10 градуса.През нощта и във вторник до обяд валежите в Северна България ще спират. Южно от Стара планина ще остане облачно с превалявания. Ще остане ветровито и студено. С понижаването на температурите вечерта в понеделник до вторник около обяд условия за снеговалежи, освен в планинските райони, ще има по някои високи места в западната половина на страната, в Предбалкана и тук-там на Североизток.

Около средата на седмицата, в първите дни на декември, валежи не се очакват. Слънцето ще се показва, но ще е ветровито. Дневните температури ще се повишат до към 15-16 градуса в някои райони на Дунавската равнина. Към края на следващата седмица – ново захлаждане с валежи от дъжд и сняг.

Копирано от standartnews.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви