КПКОМПИ
Отнема незаконно придобито имущество

Съдилища в страната уважиха искове на КПКОНПИ в общ размер на 10 511 608, 60лв.

За Бургаски регион съдът отнема имущество от две семейства – Прокопиеви и Ахмед. С първото семейство са свързани няколко търговски дружества, а срещу второто има обвинения за трафик на хора.

Потвърдени са решения на Окръжен съд – Бургас и Апелативен съд – Бургас, с които в полза на държавата се отнема имущество на стойност 18 177, 92 лв.

Искът на КПКОНПИ, уважен от три съдебни инстанции, е срещу Мехмед Ахмед и съпругата му. Производството срещу тях е започнало след обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за трафик на хора към Република Гърция.

След установено значително несъответствие в доходите им, в полза на държавата се отнемат сума от отчуждено имущество и три леки автомобила – „Мердецес“, „Ленд Роувър Фрийлендър“ и „БМВ“.

С определение на Окръжен съд – Бургас е оставена без уважение молбата на „Алфа финанс холдинг“ АД за вдигане на обезпечителни мерки за имоти – собственост на търговски дружества, наложени по искане на КПКОНПИ.

Магистратите посочват, че „на практика обезпечителната нужда не е отпаднала“. За осми път съдът отказва подобни искания по отношение на имущество на Иво и Галя Прокопиеви и свързани с тях юридически лица.

От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви