Влак изчезва и се появява тук и там

Има една стара загадка в историята на човечеството за влак, пътуващ във времето, който изчезнал безследно. А после се появявал ту тук, ту там в различни точки от планетата, в миналото и в бъдещето. Нека си я припомним.

Историята започва на 14 юни 1911 г. На този ден железопътната компания Zanetti е планирала първото пътуване на луксозна влакова композиция, предназначена за богатите тузари на Италия. Планираният маршрут минава през живописни местенца и през най-дългия тунел, построен в Европа до този момент, разположен в планината Ломбардия.

В летописите е отбелязано, че първите часове от пътуването са преминали напълно нормално. Всъщност заможните пътници похвалили луксозната услуга и били много доволни от обслужването и преживяването.

Но нещата станали странни, малко преди влакът да се гмурне в планинския тунел…
Влакът навлязъл в тунела, но не излязъл от другата му страна. Там тълпата от зяпачи била силно разочарована да види как луксозната машина изчезва в мрака. След дълго чакане репортерите почнали да рисуват различни догадки. Говорело се, че влакът е аварирал, че нещо се е повредило или пък се е случил инцидент, който му е попречил да продължи напред.

Властите организирали спасителен екип за издирване. Мъже доброволци обиколили тунела от началото до края, без да открият нито една следа от влака, пътниците или екипажа.

Свидетели твърдят, че въпросният влак никога не е напускал този тунел.

Властите обаче настоявали да се съобщи на света, че няма начин влакът просто да изчезне в планината.

И в този момент историята става още по-странна.

След второ влизане на спасителния екип в тунела, са открити двама зашеметени пътници, скитащи се в тъмнината с леки наранявания. Те обяснили, че са скочили от влака в паника, причинена от поредица от необясними събития. В разказите си те отбелязват, че точно преди да влязат в тунела, са усетили вибрации и силен бръмчащ шум. Гъста плътна мъгла погълнала влака. Тези мистерии предизвикали паника у пътниците, които до този момент се наслаждавали на пътуването. Те спонтанно, водени от силна тревожност, решили да скочат от влака.

Тези, които се заели да разкрият случилото се, се натъкнали на странни разкази, които водят в задънтени дебри и не носят обяснение.

Един от най-старите разкази е написан от монах в Модена 400 години по-рано.

Мъжът разказва за появата на огромна метална тръба, пълна с хора, облечени в странни дрехи.

През 1845 г. лекар в Мексико лекува група от 104 италианци в странни дрехи. Всички били в истерия, твърдяли, че са от Рим и са пристигнали с влак. Един от тези хора носел кутия цигари с дата 1907 г. на нея.

Друга информация от 1955 г. описва транзита на влак, някъде по железопътните линии на Заваличи в Украйна. Местен работник свидетелствал, че композицията се появила от нищото и прегазила няколко пилета.

В същата година – 1955-а – жителите на Пуна, Индия, виждат влак, пълен с пътници с демоде дрехи. През 1991 г. странен влак се появява в Полтава, друг град в Украйна.

Различни източници фиксират присъствието на междуизмерния влак в Румъния, Русия и Германия. В някои от странните показания превозното средство дори да не се е движило по железопътни релси.

Възможно ли е влакът да изчезне, за да се появи по различно време и на различни места във времето и пространството? Пътниците все още ли са в капана на времева верига, напълно забравили хода на нашата реалност, живеещи на границата между различните измерения?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви