Предколедното настроение сред бургаските спортисти вече пулсира и разпръсква радостни искри от превзетите поредни върхове и спечелени отличия.

Възможност да демонстрират своите умения пред родна публика имаха състезателите от четирите бургаски клуба по спортна акробатика – „Бургас”, „Нефтохимик”, „Акро Джъмп” и “Черноморец”, които обраха медалите в третия общински турнир за Купа „Черноморец“.

В състезанието участваха 160 деца, сред които акробати и от школите на Айтос, Сливен и Плевен.

Организатор бе клуб по спортна акробатика „Черноморец“, а турнирът се проведе съвместно с Община Бургас и Българска федерация по спортна акробатика.

С тази надпревара бе закрита състезателната годна в българската акробатика, но пък бе даден стартът на поредицата от прояви, включени в спортния календар на Община Бургас по повод празника на града – Никулден, 6 декември.

С наближаването на дългоочакваните Коледни и Новогодишни празници настроението сред младите бургаски спортисти ще продължи с турнир по художествена гимнастика на 5 декември, с организатор Клуб по художествена гимнастика „Черноморец“.

Отново в неделя ще се проведе детски турнир по ръгби „Св. Николай Чудотворец“, с домакинство на Ръгби клуб „Моряците“, на футболното игрище на „Парк Арена ОЗК“.

Басейна в „Парк Арена ОЗК“ ще приеме два турнира – по водна топка, с организатор КВТ „Арена Бургас“, и по плуване. На 11 декември малките плувци ще спорят за Купа „Бургас“, а организатор на надпреварата е Плувен клуб „Метропол“.

Отново на 11 декември в спортна зала „Бойчо Брънзов“ ще се проведе турнир по спортни танци „Купа Нефтохимик 78“, организиран от Клуб по спортни танци „Нефтохимик78“.

Финалът на празничните спортни прояви ще бъде поставен от Фехтовален клуб „Корсар – Бургас“ с фестивал на фехтовката „Купа Корсар“ на 18 и 19 декември в спортна зала „Бойчо Брънзов“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви