Румен Радев

България издържа този изпит по демокрация, не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение, разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата. Това заяви президентът Румен Радев, който спечели втори мандат.

Радев благодари на гласувалите и на работилите за изборите, на предизборния си щаб и на партиите, които са ги подкрепили с Илияна Йотова.

Демокрацията функционира благодарение на вас. Искам да поздравя проф. Герджиков и всички кандидати, за това, че дадоха своите идеи за България, каза още той.

По думите му приключи един безпрецедентен политически месец, който ясно открои волята на нашия народ за промяна, за отстраняване на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще се върнат към познатото старо, не се състоя. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, подчерта Радев.

Той посочи, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят на партиите в него.

По думите му очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което незабавно да предприеме реформи в съдебната система, да вземе отлагани с години решения, а борбата с пандемията остава приоритет, както и подкрепа за нуждаещите се.

Нашият слоган „С вас сме“ остава и за в бъдеще, това е победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, подчерта той.

По думите му предстоят още много и сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на модернизацията. Аз съм оптимист, подчерта Радев.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви