Лед по стъклата? Фасулска работа!

Съвсем скоро, на мнозина от водачите на моторни превозни средства ще се наложи да излизат за работа половин час по-рано. Защото колата ще трябва не само да загрее, но и да разтопи нощния лед по стъклото. Сега ще ви разкажем как значително да ускорите този процес. И да си запазите поне още 15 минути от сутрешния си сън.

В света обаче няма по-активни изобретатели на ежедневни чудеса от руския народ. Особено що се отнася до зимата и студа. Животът принуждава руснаците да решават всеки проблем бързо и евтино. Така че тънката кора лед на предното стъкло определено не ги плаши.

Множество експерименти с гореща вода, рециркулация на въздуха, вечерно и сутрешно проветряване на автомобил, както и експерименти с парцали и картонени кутии върху стъклото не са толкова ефикасни. За целта руснаците масово използват един „домашен коктейл“, който се приготвя за минути.

В случая е достатъчно да смесите най-обикновена зимна течност за чистачки със спирт, като това се прави у дома при стайна температура. След изсипване на този коктейл в шише с пулверизатор, всичко е готово. С оставеният на стайна температура разтвор сутрин напръсквате замръзналото стъкло и почти веднага (след десетина секунди) можете да почистите стъклото с чистачките.

Този метод, разбира се, няма да помогне от последиците от замръзващия дъжд и други „апокалипсиси“ на времето, но обикновеният „ежедневен“ лед може лесно да бъде отстранен. Съотношението на въпросния разтвор е 1:1. Пробвайте!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви