Трифонов: срещнах се с Петков и Василев - подкрепям

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви във Фейсбук, че партията му ще участва в срещите-консултации за съставяне на кабинет.

„Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия мандат. Затова днес приех поканата за среща, отправена от победителите в изборите – „Продължаваме промяната“. Срещнах се с Кирил Петков и Асен Василев и изразих пълната си подкрепа към съставянето на правителство с техния мандат.

Казах им директно, че ще направя всичко възможно, разбира се – всичко, което зависи от мен и от „Има такъв народ“, за да може правителството да се реализира, парламентът да работи и хората да се успокоят“, заяви Трифонов в социалната мрежа.

„Продължаваме промяната“ започнаха преговори с представители на „Има такъв народ“, „БСП за България“ и „Демократична България“ за сформирането на коалиционно правителство.

„Имахме три срещи. И трите бяха много конструктивни. Обсъждахме процеса на преговорния период. Всеки един от нас носи огромна отговорност България да се управлява от коалиционно правителство“. Това съобщи съпредседателят на коалиция „Продължаваме промяната“ /ПП/ Кирил Петков минути след като приключи срещата си с „Демократична България“.

Той уточни, че е бил обсъждан процесът, по който формациите да влязат в преговори. Всяка една от политическите сили ще даде своите най-добри специалисти по политиките, те ще бъдат обсъдени на съвместни срещи между всички участници, а не на отделни. Целта е накрая да излезем с обща управленска програма, обясни Петков.

„Ще стигнем до крайна програма. Тя ясно ще разписва не само програмата, но и датите, в които да се случи“. Така разясни механизма съпредседателят на ПП. „По този начин вярваме, че за пръв път ще има едно наистина много конструктивно коалиционно споразумение“, убеден е той.

„Всички са съгласни процесът да протече по този начин“, допълни Асен Василев, съпредседател на ПП.

Очаква се преговорите да започнат в рамките на седмицата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви